Alle dagen bonnendag.
Er waait een nieuwe, frisse, justitiële wind over het eiland.
We hebben twee nieuwe veldwachters die hardhandig handhaven.
Niets wordt meer door de vingers gezien, de teugels worden aangehaald, de eilanders moeten terug in het gareel.
Daarmee moet een einde komen aan de losbandige cultuur van met riemen los rondrijden in de auto en een aanhanger zonder nummerplaat.
Dit soort halsmisdaden kan niet langer getolereerd worden.
Vlieland is geen wild west, Vlieland is ook Nederland, er zijn nu eenmaal regels en daar moet iedereen zich aan houden, ook de Vlielanders.
Want Vlieland begon helemaal af te glijden, totale anarchie.
Vorige lichtingen politieagenten wilden nog wel eens de afweging maken ?van wat is nu eigenlijk belangrijk?, de nieuwe lichting kreeg de opdracht van korpsbeheerder Dales en Korpschef Wagenaar; handhaven, handhaven tot je er bij neer valt.
Leg op elke slak zout en laat het bonnen regenen.
Dat zootje eilanders dat zich van God nog gebod wat aantrekt en ons geweldige politiekorps in de pers tot schande maakt, wij zullen ze leren!
De knoet erover, zero tolerance, enkel de wet , niet meer de mens.
Dat zou de reden zijn voor het rücksichtsloze optreden van onze huidige politieagenten.
Echter, afgelopen zaterdag konden we in de Telegraaf lezen over de zogenaamde bonnendag.
Volgend de tekst van het artikel in de Telegraaf;
Agenten lassen geregeld ‘bonnendagen’ in om hun loopbaan veilig te stellen. Op deze dagen bekeuren zij iedereen die ze kunnen betrappen.
De bonnendagen zijn nodig om een slechte beoordeling te voorkomen. Dat stelt de Nederlandse Politiebond (NPB).
Het persoonlijke bonnenquotum leidt tot veel klachten, zegt bondsvoorzitter Hans van Duijn. Agenten die eerder ‘uitstekend’ of ‘goed’ functioneerden worden volgens de NPB zonder pardon in de mindere categorie ‘naar behoren’ gezet.
“Zelfs agenten die enkele bonnen te weinig schrijven merken het”, stelt Van Duijn. “Een agent schreef 226 bonnen in plaats van 250 en werd afgewaardeerd, terwijl hij op alle andere punten uitstekend scoorde.” De politiebond stelt dat de bonnenjacht niet ten einde is. Ook al maakte het kabinet onlangs bekend dat korpsen bij hun financiering niet langer worden afgerekend op het aantal bekeuringen, “ voldoende bonnen is voor leidinggevenden een belangrijke en meetbare norm geworden”.
Volgens de NPB zijn de ‘bonnendagen’ inmiddels tot een begrip uitgegroeid. Agenten gaan op die dagen over tot een bonnenjacht, waarbij zelfs de kleinste overtreding tot een bekeuring leidt. Alleen zo kan volgens agenten op andere dagen tenminste “normaal worden gewerkt”.
De Raad van Hoofdcommissarissen stelt dat agenten op meer dan alleen bonnenproductie worden beoordeeld. “ Maar bonnen zijn inderdaad belangrijk. Handhaven is een van onze kerntaken. Als je geen fouten ziet, moet je naar de oogarts of weg bij de politie. Als je één bekeuring per dag moet halen, dan moet je wel blind zijn als je geen enkele overtreding ziet”, aldus woordvoerder Cees den Bakker.?
Dus, wij hebben twee ?uitstekend? functionerende agenten op Vlieland, met wiens loopbaan het helemaal goed zit.
Nu wordt ook helemaal duidelijk waarom de voorlichter van de politie tijdens een recente voorlichting aan de raadsleden verklaarde; ?jullie moeten je achterdeur op slot doen, en je fiets in het beton gieten, want diefstal kunnen wij niet voorkomen. Tijden veranderen, ook op Vlieland.?
Wat hij eigenlijk had moeten zeggen; ?met het voorkomen en oplossen van diefstallen kunnen wij geen bonnen schrijven, en dat heeft dus voor ons geen prioriteit?.
Stinger